Leticia Sabater i altres VIPS de dretes al funeral de la filla de Franco

Rate this post

Ara sí, és l’últim adéu a la filla del dictador. La duquessa de Franco ja no rebrà més exèquies i descansarà en pau, ella i nosaltres. El ducat que li va concedir Joan Carles a Carmen Franco l’heretarà la seva primogènita Carmen Martínez Bordiu sense pagar impostos. Els seus germans voldrien aquest honor però una llei de Zapatero va acabar amb la discriminació femenina en la successió de títols nobiliaris. Carmencita va encapçalar la desfilada de parents de Franco i altres famosos pròxims al franquisme. La família reial hi va ser present, atès que com revela Pilar Eyre Joan Carles va reconèixer al marit de la difunta, el “yernísimo” Marquès de Villaverde, metge de Franco, prop del llit de mort del dictador: “Todo lo que soy se lo debo a Franco”. Joan Carles no ha anat al funeral però la seva esposa, la reina Sofia, va trucar la filla de la morta per expressar-li el condol reial.

carmen rossi efe

EFE

Altres membres de la família reial no han tingut problemes en ser vistos a la missa en memòria de la filla del dictador a l’Esglèsia San Francisco de Madrid: María Zurita, neboda del rei emèrit i Jaime de Marichalar exgendre. Tots dos han estat de les figures més destacades d’aquest Madrid que no té problemes en ser extremament de dretes. A la missa hi havia 1200 persones i l’ha oficiat el cardenal Cañizares.

maria zurita gtres

marichalar efe

EFE

Els assistents no tenien vergonya a qualificar la difunta de “mujer espléndida”, suposem que pels 600 milions d’euros acumulats durant la dictadura que es repartiran els fills. Altres han qualificat l’acte de “muy bonito”. Hi havia uns quants exconvictes com Mario Conde o el colpista Antonio Tejero, la biògrafa Nieves Herrero, l’exesposa d’Álvarez Cascos o la inclassificable Leticia Sabater, que ha confessat que és família llunyana dels Franco. No hi ha faltat el net de Franco exaddicte a les drogues, Carmen Lomana o el fill petit de la duquessa d’Alba, Cayetano, amb la seva parella, una estudiant de 21 anys, 33 menys que ell.

franco efe

carmen lomana gtres

cayetano efe

EFE

Les cròniques dels diaris de dretes afirmen que durant el funeral va sonar l’himne d’Espanya, interpretat “con dulzura, sutileza y maestría”. Franquisme 43 anys després de la mort de Franco.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »