Letícia rectifica i ara sí que vindrà a l’homenatge a les víctimes del 17-A

Rate this post

Dijous 17 d’agost de 2017: atemptats a Catalunya. Divendres 18 d’agost de 2017: manifestació de suport a les víctimes al centre de Barcelona amb els representants de les institucions de dol: Generalitat, Moncloa i Zarzuela: Puigdemont, Rajoy i Felip VI. L’absència de la reina Letícia va ser premeditada. No tenia un altre acte oficial o privat sinó que Zarzuela va voler posicionar el rei des del primer minut, amb un dels tuits més contundents que es recorden de la Casa Reial:

La versió oficial va ser que la Corona tenia la determinació d’encapçalar en solitari la manifestació de rebuig al terrorisme i assumir un protagonisme inequívoc i en solitari, deixant clar que Felip VI Letícia tenen papers diferents: monarca i consort. Però ara això canviarà. Letícia serà divendres 17 d’agost de 2018 a la Plaça de Catalunya per l’homenatge a les víctimes que conduirà Gemma Nierga. No hi haurà parlaments oficials i això estalviarà problemes de protocol als discursos. Com és que ara sí ve Letícia? Alguns sectors la van criticar per no ser-hi ara fa un any. Va arribar a Barcelona el dia 19 per visitar els ferits i visitar el mosaic de Miró a la Rambla on hi havia les ofrenes.

leticia homenatge atemptats 17A GTRES

GTRES

Però la reina no va ser a l’acte multitudinari de Plaça Catalunya de l’endemà dels atemptats i ara no vol que es repeteixi aquella comentada absència i sembli que no vol interrompre les vacances secretes. Cada estiu Letícia passa part de l’agost en una destinació no comunicada als mitjans i el 17-A li va caure en plenes vacances clandestines. Com enguany. Per això ha filtrat a un diari proper, La Razón, que la decisió de ser-hi enguany “surt d’ella”. Letícia vol demostrar que se solidaritza amb les víctimes. El diari ho adorna amb el seu peculiar estil: “Y eso que la Generalitat se ha esmerado en tirarle piedras a los reyes a lo largo del año como cuando Quim Torra en los Juegos de Tarragona entregó un libro al rey con imágenes de la actuación policial durante el pasado 1 de octubre”. Pel diari de Marhuenda, regalar un llibre és l’agressió.

torra felip ACN

ACN

Dies que duraran anys”, un llibre amb motiu de l’1-O amb un títol que val pel 17-A.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »