L’estreta relació dels hotels amb els restaurants pop-up

Rate this post

El restaurant de Nova York Employees Only, dins de l’Hotel Mandarin Barcelona, o la cuina del xef italià Davide Oldani (D’O), dins de l’hotel Cotton House Barcelona, són dos dels pop-ups que han obert portes aquest mes de maig. L’objectiu dels centres hotelers és atreure clients per l’oferta gastronòmica, única, que permet tastar plats d’establiments emblemàtics del món sense sortir de Barcelona. Però només durant uns dies. D’aquí el terme pop-up, que vol dir que són efímeres, que tenen una durada petita.

Pollastre Schnitzel camb crema agra, puré de patates i llombarda (2)

A l’Hotel Mandarin Barcelona, l’Employees Only ha portat la seva cuina maridada amb còctels. I hi serà fins al dissabte 19 de maig. El pollastre arrebossat amb col llombarda [vegeu-lo a la foto de dalt] o els tàrtars, realçats de sabors, són dels plats que s’han pogut tastar a l’espai Banker’s Bar, la cocteleria de l’hotel de Barcelona, dirigit per Jorge Monje.

Mentrestant, la cuina del prestigiós cuiner italià Davide Oldani, amb una estrella Michelin, està sorprenent al Cotton House. I ho farà fins al 31 de juliol. “És una cuina pop, que vol dir popular, tal com li agrada definir-la a en Davide”, explica la xef del Cotton House, Eva De Gil Nicolàs.

Per obrir el restaurant pop-up al Cotton House, Eva De Gil Nicolàs va establir-se un mes al restaurant de Milà del cuiner Davide Oldani. “Allà vaig aprendre l’elaboració dels plats, i després a Barcelona els he fet jo, però sempre a partir de les receptes i els aprenentatges que m’ha donat Davide Oldani”. A la pràctica, “hi ha hagut productes que ens han estat difícils de trobar a Barcelona, i que hem hagut d’exportar d’Itàlia, com ara una sal amb gust d’ou, i també el safrà, l’arròs, envellit durant un any, que és una marca pròpia que fa servir el cuiner italià”, continua explicant la cuinera del Cotton House.

Aquesta filosofia està tant a l’alça, que la xef Carme Ruscalleda també ha acceptat el repte. Per això, la seva cuina es podrà tastar a l’Odyssey, el restaurant del cuiner francès Joël Robuchon, situat dins de l’Hotel Metropole Monte-Carlo. La durada del pop-up serà de dos mesos, concretament de dimarts a dissabte dels mesos de juliol i agost.

Ruscalleda - Robuchon

Si els hotels hi confien com un servei més de prestigi per als clients que s’allotgen, i sobretot per atreure els amants de la bona gastronomia, els restaurants, a peu de carrer, també hi han començat a apostar per la mateixa raó.

És el cas del restaurant Bellavista, que fins al 27 de maig ofereix unes jornades gastronòmiques dedicades al caragol, gràcies a les receptes cedides de dos restaurants de la ciutat de Lleida, el Celler del Roser i també el Ferreruela. 

Per una banda, doncs, al Bellavista es podrà tastar la recepta dels caragols a la llauna, tal com els cuina el Celler del Roser. Fins al dia 20 de maig. Per una altra, del 21 al 27, es podran tastar els caragols a la gourmanda, tal com els cuina el restaurant Ferreruela.

caragols a la llauna

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »