L’espanyolisme es torna a mobilitzar un any després del 8 d’octubre

Rate this post

En motiu del Dia de la Hispanitat, el pròxim divendres 12 d’octubre l’espanyolisme es tornarà a mobilitzar als carrers de Barcelona, un any després de la multitudinària convocatòria del 8-O. En total hi ha previstes tres manifestacions: dos de caire unionista i una antifeixista.

Manifestacions espanyolistes

A les 11 del matí començara la mobilització de la plataforma ‘España somos todos’. Arrencarà al Passeig de Gràcia a l’altura del carrer de Provença i acabarà a la Plaça Catalunya, on es faran diversos parlaments. Els oradors confirmats són Manuel Miró (Societat Civil Catalana), Josep Bou (Empresaris de Catalunya), Josep Alsina (Somatemps) i Javier Megino (Espanya i Catalans). El lema de la marxa serà “Barcelona, garant de la hispanitat” i les entitats que hi han donat suport són Societat Civil Catalana (SCC), Hablamos Español, Espanya i Catalans o Plataforma per Tabarnia.

L’associació ‘Los de Artós’ han anunciat una marxa que començarà a les 10:15h i anirà fins al Passeig de Gràcia, on començarà la mobilització de la plataforma ‘España somos todos’.

Al marge d’aquesta concentració unionista, La Falange ha convocat una altra manifestació, com és habitual, a Montjuïc, que partirà des de la plaça Espanya a les 11 del matí. El lema és “Espanya ni es vota ni es negocia, es defensa”.

Manifestacions antifeixistes

A l’altra cara de la moneda hi trobem una manifestació de caire antifeixista convocada per la plataforma Barcelona Antifeixista. Sota el lema  “L’antifeixisme és cosa de totes”, aquesta protesta se situarà a les 11 del matí als Jardinets de Gràcia, la qual anirà seguida d’un “dinar popular” al barri del Raval. Pel dia 13 d’octubre també hi ha actes convocats.

Els CDR dels barris de Sants, el Poble-sec i la Marina han organitzat la seva protesta pel 12 d’octubre a la plaça dels Països Catalans a les 10 del matí.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »