L’espai aeri, saturat d’avions en plena crisi pel Coronavirus

Tothom ja coneix el coronavirus, la pandèmia global que en escassos dos mesos ha recorregut mig món des de la Xina, epicentre de la primera infecció, fins a Espanya, on cada dia augmenten sense parar el nombre de casos. Mentre que en els països asiàtics en els quals es va propagar inicialment el virus, com per exemple Corea del Sud​, el nombre de casos ja va a la baixa des de fa dies, a la Xina alerten que Occident ja és ara mateix el principal focus mundial ​del contagi.

Espanya, malgrat ser el país d’Europa amb el creixement més exponencial de persones infectades, ha pres mesures tardanes i poc restrictives en matèria de fronteres per tal de contenir el Covid-19. L’estat d’alarma decretat dissabte pel consell de ministres de Pedro Sánchez parla de controlar la mobilitat, tancar botigues i bars o restringir l’activitat laboral només als llocs de treball imprescindibles, però en cap cas parla de tancar l’espai aeri.

Avions que han sortit o que van cap a Barcelona
FLIGHT RADAR IN OUT BARCELONA

Avions que han sortit o que van cap a Madrid

FLIGH RADAR IN OUT MADRID

Mapa del tràfic aeri a l'estat espanyol a dia d'avui. (Font: FlightRadar24)

flight radar aviones mundo 16 marzo 17h

Les mesures de l’estat d’alarma no han afectat els aeroports espanyols, que segueixen en ple funcionament, permetent a les persones la possibilitat de volar i viatjar a altres països. Per ara les mesures decretades pel govern espanyol afecten lleugerament el transport públic, que ha disminuït notablement però que patirà severes afectacions a partir de dimecres, i la mobilitat per carretera, permesa només als treballadors que es desplacin per entregar comandes, a les persones que retornin a la seva residència habitual i a l’acompanyament de persones disminuïdes psíquica o físicament.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: