Les vendes de retail cauen el setembre per l’alt cost dels carburants i els pisos

Rate this post

“No podem negar l’evidència, el creixement s’està desaccelerant”, assegura Germán Cid, president de Comertia, l’associació catalana que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda. Segons el darrer indicador de Retail Comertia, durant el mes de setembre les vendes de retail adherides a l’associació han disminuït un 1,2% respecte el mateix període de l’any anterior, cosa que des de Comertia ho vinculen als alts preus dels carburants, de l’habitatge i els baixos salaris. 

Aquesta evolució negativa ve motivada pel descens de vendes aquest mes dels sectors moda (-9,8%), complements de la persona (-2,5%), restauració (-3,1%) i oci i cultura (-0,5%). Pel que fa al consum físic, un dels motius és “l’entrada d’Internet en joc”. En paraules de Cid, “Amazon és un lladre d’activitat important”. 

Més vendes al 42% d’empreses

Aquest mes de setembre, el 42% de les empreses ha tingut augment de vendes respecte del mateix mes de l’any anterior, mentre que el 50% ha disminuït; un 8% s’ha mantingut igual. El 8% de les empreses ha augmentat les seves plantilles, el 81% l’ha mantingut i només el 8% l’ha disminuït.

Si bé en el mes d’agost, les dades de l’Indicador de Retail de vendes van reflectir un augment del 3,6% degut principalment a l’alça en la venda de cotxes i l’alimentació, aquest mes de setembre els resultats no han estat tan optimistes, donant mostra de certa debilitat en el consum. De fet, el 72% dels empresaris ha afirmat haver notat una certa desacceleració de les vendes.

Seguirà ampliació 

Anar a la font
Carlota Serra

Powered by WPeMatico

Translate »