Les retallades de Colau afectaran escoles i projectes socials

Rate this post

El líder d’Esquerra Republicana a Barcelona, Alfred Bosch ha alertat aquest matí que les retallades en inversions del govern d’Ada Colau, que el PSC va xifrar en 107 milions d’euros després de tenir accés a un document intern, afectaran 9 centres escolars i diversos equipaments “reivindicats durant anys pels veïns”. Segons el llistat que ha facilitat avui ERC se’n veurien ressentits l’escola bressol Raval (Ciutat Vella), l’escola Can Malol (Sants-Montjuïc), el projecte i l’obra de l’escola Anglesola (Les Corts), l’escola Bressol La Teixonera (Horta-Guinardó), l’escola Antaviana i la nova escola bressol Can Carreras (Nou Barris) i l’escola bressol Casernes (Sant Andreu). També hi hauria retallades a l’Insitut d’Eduacació Secundària 22@.

Bosch ha titllat la situació de “cas gravíssim de desgavell econòmic” i ha acusat l’alcaldessa de la ciutat de tenir “molta cara dura”. “Se’ns va dir que no hi havia retallades, sinó reprogramacions. Això és tenir molta cara dura. És una ocultació de la veritat”, ha dit.

El líder dels republicans ha explicat que molts districtes tenen instruccions de reduir la despesa un 5%: “S’ha decretat una baixada del pressupost ordinari per fer front una deficiència financera”.

Bosch ha destacat que Colau va heretar “un ajuntament amb sanejat i amb bona salut financera” i que tres anys després deixa l’ajuntament “amb números vermells”. “La gestió és calamitosa. Volem la veritat. Tota la veritat”, ha reafirmat.

En aquest sentit, Bosch ha demanat explicacions i la convocatòria d’un ple extraordinari: “Algú és responsable d’aquest desgavell, que doni la cara i que afronti aquesta gestió”.

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »