Les restes de Camilo Sesto arriben a la seu de la SGAE de Madrid

“Has tornat Melina, alça les teves mans cap a Déu”. Aquesta ha sigut l’estrofa de la cançó que diverses desenes de persones han cantat mentre el fèretre amb les restes mortals de Camilo Sesto, mort diumenge als 72 anys, arribava aquest dilluns al matí a la seu de la SGAE, a Madrid, on serà vetllat tot el dia. Tot i que el públic no podia accedir a la capella ardent del cantant fins a les 11 del matí (i romandrà oberta fins a les 20.00 hores), diverses desenes de persones l’esperaven des de primera hora. Entre aquests, la Carla, una noia que amb la seva mare ha sigut la primera d’arribar al Palau de Longoria procedent de Barcelona, d’on van sortir amb autobús ahir a les 11 de la nit , tal com recull Efe.

Segons han avançat fonts de la SGAE, serà a la sala Manuel de Falla del palau on s’instal·larà la capella ardent de Camilo Sesto, on a més s’ha posat un piano de cua i una gran fotografia del cantant. L’intèrpret d’èxits com ‘Algo de mi’ i ‘Vivir así es morir de amor’ va morir ahir en un hospital madrileny a causa d’una complicació renal. Camilo Sesto (Alcoi, 1946), nom artístic de Camilo Blanes Cortés, va ser un ídol de llarga i reeixida carrera en què va vendre milions de discos -va ser el primer cantant espanyol que va aconseguir el disc de platí-, va registrar més de 340 obres i va publicar 40 àlbums amb què va aconseguir cinquanta números 1 en uns quants països.

Molts famosos s’han acomiadat d’ell a les xarxes des que s’ha sabut la notícia. Lolita, per exemple, ha recordat que va ser telonera d’ell quan era molt jove i Sesto feia gires per Sud-amèrica. També Julio Iglesias s’ha acomiadat de l’artista a través d’internet. “Estimadíssim Camilo: són molts records, molts moments irrepetibles, els que compartim. Avui ens deixes, però la teva passió i la teva veu seran amb nosaltres eternament. Descansa en pau, amic meu!”, ha escrit.

Guirao, un dels primers a anar-hi

El ministre de Cultura, José Guirao, ha sigut un dels primers que han passat per la capella ardent del cantant. Allà ha lamentat la mort de Camilo Sesto, a qui ha qualificat de “mite de la cançó melòdica espanyola” que “ha sobreviscut als canvis generacionals”. Guirao, que ha arribat a la capella ardent a les onze del matí -hora d’obertura-, ha dit davant els mitjans que aquesta mort és una “tristíssima i horrible” notícia: “Des dels anys 70 és un mite de la cançó melòdica espanyola i la seva música ha perviscut en les generacions joves”.

El ministre també ha destacat que “se segueixen programant a les ràdios de fórmula jove les seves cançons” i que va ser “un grandíssim compositor i cantant que va fer, per l’època, coses extraordinàries com el muntatge de ‘Jesucrist Superstar'”, amb el qual “va tenir algun problema amb la dictadura”. “L’he escoltat molt i em conec gairebé totes les seves cançons […] És una persona que ha sobreviscut als canvis generacionals, estava completament viu”, ha assegurat.

La cua per entrar ja fa la volta al Palau de Longoria, en ple centre de Madrid. Es preveu que siguin centenars les persones que passin per la capella ardent, oberta fins a les 20.00 hores. Aleshores les restes mortals aniran fins a la seva localitat natal, on serà enterrat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: