Les residències de gent gran del Vallès Oriental ja són totes verdes

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha participat en el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental celebrat aquesta tarda per fer seguiment de l’evolució de la Covid-19. A la reunió s’ha explicat l’estratègia de vacunació, que ha permès reduir a zero el nombre de contagis a les residències de gent gran de la comarca, i per tant han passat a ser totes verdes.

El delegat ha dit que la campanya de vacunacions va avançant perquè “estem preparats per administrar totes les vacunes,  però el factor limitant és la disponibilitat de les dosis. Necessitem que arribin. Com més vacunes tinguem,  més ràpid podrem sortir d’aquesta situació”

En aquest sentit, el director del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, ha explicat que quan tinguem moltes més vacunes, “necessitarem recintes grans  per vacunar molta gent a l’hora, i en això vaig una crida als ajuntaments demanant la seva col·laboració per trobar alguns d’aquests espais”. 

Joan Parellada ha explicat que al Vallès Oriental s’han administrat 33.535 vacunes i ha destacat que el 95 % dels residents ja han rebut les dues dosis. Pel que fa al personal sanitari, a la comarca aquest col·lectiu ja presenta una cobertura de pràcticament el 60%. Ara s’avança en l’administració de vacunes en els grans dependents i en majors de 80 anys, tal i com preveu l’estratègia de vacunació.

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha volgut transmetre un missatge de confiança respecte les vacunes, afirmant que “són segures i eficaces i és important dir-ho a la població general perquè, per aconseguir la immunitat de grup, hem d’arribar al 70% de gent vacunada”

Respecte a la situació als hospitals, Anna Aran ha posat èmfasi en les UCIS, que “en aquests moments registren una ocupació més alta que en la baixada de la segona onada i per tant ens preocupa molt que ara pogués venir una quarta onada”

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Colomé, ha comentat que efectivament la dada és preocupant i que per tant “hem de ser prudents també en la desescalada”.

 

 

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: