Les reaccions a l’extradició de Puigdemont

Rate this post

La justícia alemanya ha decidit extradir el president Carles Puigdemont només per malversació. La decisió del tribunal alemany afegeix un altre interrogant sobre la suspensió de Puigdemont com a diputat ja que cau l’acusació de rebel·lió.

Sigui com sigui, el sector sobiranista ho ha rebut amb alegria i Twitter s’ha omplert de missatges carregats d’optimisme. Josep Costa (JuntsXCat) ha estat el més matiner.

El president Quim Torra, que està previst que faci unes declaracions des de Lledoners, ha citat el tuit de Costa i ha sentenciat que “serà a Europa on guanyarem”.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, ha qualificat els delictes de “falsos”.

Maria Senserrich (JxCat) ha reivindicat la innocència de Puigdemont, els consellers i els Jordis després de conèixer la decisió de la justícia alemanya.

Gonzalo Boye, l’advocat de Puigdemont: “als països democràtics els fets descrits per Llarena no són constitutius de delicte”

Sergi Sabria (ERC) ha dit que “el relat inventat de la justícia espanyola comença a desfer-se” i que “acabarà caient també la malversació”.

Eduard Pujol (JxCat): “Ara la presó dels nostres presos polítics encara és més grotesca i injusta”

El jurista Joan Queralt ha aclarit que la pena màxima a què s’enfronta Puigdemont és de 5 anys.

 Jordi Sánchez (JxCat) ha celebrat la fi del “deliri”.

L’unionisme 

Des de l’unionisme també hi ha hagut reaccions. Juan Carlos Girauta (Cs) ha titllat de “canallada” la decisió dels magistrats d’Schleswig-Holstein

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »