Les Nacions Unides reconeix VidaCaixa com l’asseguradora d’Espanya més sostenible

Rate this post

L’asseguradora de CaixaBank, VidaCaixa, ha aconseguit la màxima qualificació en inversió sostenible. Es converteix així en l’única entitat a Espanya que, com a asseguradora i gestora, obté un A+, la nota més alta que concedeixen els Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides (PRI, per les seves sigles en anglès).

La inversió sostenible o responsable és aquella que incorpora factors ambientals, socials i de bon govern (ESG) en les decisions d’inversió per gestionar millor els riscos i generar rendiments sostenibles a llarg termini. Els Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides representen el major projecte mundial d’impuls de la gestió responsable de les inversions i són per aquest motiu un referent internacional en aquest àmbit.

Segons l’entitat, VidaCaixa porta més de 15 anys treballant amb criteris ESG i forma part d’aquesta iniciativa des de fa gairebé una dècada. “Aquest ferm compromís amb la inversió sostenible suposa un exercici de transparència i bon govern, alineat amb la cultura corporativa del Grup”, expliquen.

Segons Gonzalo Gortázar, president de VidaCaixa: “el nostre model de banca socialment responsable no només busca obtenir una rendibilitat atractiva per als nostres clients, sinó també mantenir una gestió coherent amb els nostres valors corporatius. Creiem fermament en la necessitat de construir progressivament i decididament una societat més sostenible per al futur, en línia amb els compromisos de les Nacions Unides”.

En paraules de Tomás Muniesa, vicepresident executiu i conseller delegat de VidaCaixa: “vam ser la primera entitat a Espanya a adherir-se globalment a PRI, com a asseguradora i gestora de fons de pensions el 2009. Fruit d’un dur treball al llarg d’aquests anys, hem aconseguit que el 100% dels nostres actius obtingui la màxima puntuació que atorga PRI, convertint-nos en la primera i única asseguradora d’Espanya”.

La valoració de tota la cartera de VidaCaixa (més de 80.000 milions d’euros en recursos gestionats) amb la màxima puntuació que atorga PRI recolza que la totalitat de les assegurances de vida i plans de pensions individuals i col·lectius del Grup CaixaBank es regeixen per principis de sostenibilitat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »