Les ITV no controlaran les emissions de NOx dels cotxes afectats pel ‘Dieselgate’

Rate this post

El 20 de maig vinent entra en vigor el nou protocol d’actuació de les ITV amb alguns canvis substancials com la possibilitat de connectar els cotxes posteriors al 2006 amb un ordinador gràcies al sistema de diagnòstic OBD o que els terminis per matricular un cotxe com a clàssic (que eximeix de pagament d’alguns impostos) passarà dels 25 anys actuals als 30.

Però més enllà dels canvis estipulats existia certa preocupació per saber com afectaria la nova legislació de les ITV als cotxes afectats pels motors dièsel EA189 del grup Volkswagen afectats pel cas del frau de les emissions comercialitzats entre els anys 2009 i 2015.

El nou protocol, marcat per la nova normativa europea, eximeix a les ITV del control de les emissions de NOx (gasos perjudicials pels humans) i centra els seus esforços en les emissions de CO2, deixant a banda les emissions perjudicials dels motors dièsel.

De moment les ITV seguiran mesurant el nivell d’emissions de diòxid de carboni mitjançant un sensor al tub d’escapament (i mitjançant la connexió OBD als cotxes que en disposin) però de moment no mesuraran les emissions de NOx dels cotxes dièsel fins que la normativa comunitària els hi ho exigeixi formalment.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »