Les fortes tempestes provoquen les primeres inundacions

Rate this post

Tarda d’aiguats en molts punts del prelitoral i de la Catalunya Central. Una de les tempestes més fortes d’aquesta tarda descarrega entre el Vallès i el Baix Llobregat, a Terrassa l’aiguat ha acumulat 70 l/m2 al barri de Sant Pere, la majoria dels quals han caigut en mitja hora. La tromba d’aigua ha anat acompanyada de calamarsa i està provocant inundacions en alguns punts de la ciutat. A Sant Andreu de la Barca també s’han superat els 70 l/m2, la majoria també caiguts en 30 minuts. En aquest municipi del Baix Llobregat la pluja ha anat acompanyada de cops forts de vent que han arribat fins als 68 km/h.

També en comarques com el Gironès, la Selva i la Garrotxa les tempestes hi descarreguen fort aquest migdia i acompanyades de fortes ratxes de vent. En la majoria dels casos es tracta de tempestes força estàtiques, fet que afavoreix que en alguns indrets s’hi acumuli molta aigua en poca estona.

D’entre les quantitats més abundants caigudes fins a dos quarts de tres del migdia en destaquem (en l/m2):

  • Sant Andreu de la Barca, 79
  • Aeroport de Girona (Vilobí d’Onyar), 70
  • Terrassa, 70
  • Vallirana, 59
  • Castellbisbal, 53
  • Sabadell, 46
  • Fornells de la Selva, 46
  • Barcelona (Eixample), 28
  • Girona, 13

Durant la tarda serà sobretot en comarques interiors i prelitorals on plourà amb més força, però al vespre els aiguats podrien fer-se presents també entre el Garraf i el Tarragonès, arran de mar. Com ja va passar fa pocs dies, de nit les tempestes més fortes es produiran sobre el mar, però poden provocar també aiguats i fortes ratxes de vent en punts de la costa.

Demà encara quedaran intervals de núvols i un temps insegur a les comarques de l’est, sobretot a primera hora. Al Maresme, al voltant de Barcelona, al Vallès, a la Selva i al Montseny s’aniran produint ruixats sobtats, i de fet en alguns d’aquests punts és possible que sigui de matinada quan plogui amb ganes. Diumenge farà sol i la primera part de la setmana que ve també estarà marcada pel temps estable.

La temperatura baixarà amb el canvi de temps. Demà al Pirineu i en algunes altres comarques del nord la sensació de final d’estiu serà clara, però res més lluny de la realitat. A partir de diumenge la temperatura remuntarà clarament, i la setmana que ve les màximes tornaran a superar els 35º a força comarques, especialment al centre de la setmana.

La tramuntana bufarà moderada a la Costa Brava aquesta tarda i demà. Per sobre del cap de Creus les ratxes superaran els 50 km/h. Demà el vent anirà perdent força, però en alguns punts de l’Alt Empordà diumenge el vent encara es deixarà sentir. Fins demà el mestral també es deixarà sentir a les Terres de l’Ebre.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »