Les entitats socials exigeixen “més informació” al Govern sobre les dificultats de gestió de la renda garantida

Les entitats socials catalanes asseguren que estan “preocupades” per les incidències en la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania que avança avui l’ARA “perquè posen en risc que aquest dret arribi a totes les persones susceptibles de ser-ne beneficiàries”.

La Taula del Tercer Sector, que aglutina més de 3.000 entitats socials catalanes, ha exigit en un comunicat que el Govern faciliti “més informació sobre les dificultats que implica la gestió de l’ajut” i recorda que les entitats catalanes s’han ofert per assessorar, informar i acompanyar les persones en aquests tràmits per facilitar l’accés a aquesta prestació. 

Aquesta és la resposta de les entitats després que l’ARA hagi pogut comprovar que les cartes del departament de Treball, Afers Socials i Famílies en què es demanava més informació als sol·licitants de la Renda Garantida van arribar, en molts casos, fora de termini. Això va impossibilitar els potencials beneficiaris a respondre dins de les dates requerides i va provocar, finalment, que la Generalitat donés molts casos per “desistits”. Ara un col·lectiu d’afectats s’ha organitzat per reclamar legalment la correcció d’aquests terminis. Els afectats acusen la Generalitat d'”enganyar-los” amb les dates de les comunicacions i de no complir amb el silenci administratiu positiu, fet que els ha deixat més d’un any sense cobrar. 

Desenes de denúncies per un error en la gestió de la renda garantida

Sense Comissió de Govern, l’òrgan que avalua

Al seu text, les entitats socials catalanes també denuncien que “els tràmits de l’ajut són massa burocràtics i lents” i que dificulten l’accés a la prestació. A més, subratllen que un any i vuit mesos després de l’inici de la prestació “encara no s’ha constituït formalment la Comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa el seguiment de l’aplicació i el funcionament de la prestació, i el reglament, que permet el desplegament total, avança a poc a poc”.

La Taula també remarca al comunicat que aquesta prestació té per objectiu ajudar a les persones que estan en una “situació d’urgència i d’extrema vulnerabilitat social”. En aquest sentit, les entitats han demanat al Govern que “acceleri amb urgència el desplegament total de la prestació” alhora que reclamen “formar part de la planificació, gestió i acompanyament de la prestació i dels plans d’inserció laboral i inclusió per aconseguir que les persones visquin amb dignitat”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: