Les dones europees treballen de franc fins a finals d’any

Rate this post

Des d’aquest dissabte 3 de novembre, les dones europees comencen a treballar gratis, segons xifres de l’Eurostat. Les dones segueixen cobrant un 16,2% menys de mitjana que els homes de la UE. A Espanya aquesta xifra és del 14,2%, fet que implica que serà a partir del dia 10 de novembre, que començaran a treballar gratis i fins a finals d’any. Tot i que Espanya està per sota de la mitjana europea triplica les taxes d’Itàlia, Romania i Luxemburg.

Amb motiu del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, la UGT ha denunciat en un comunicat que la discriminació, la presència “aclaparadora” d’homes als càrrecs de direcció, la tendència més estesa entre dones a romandre més temps fora del mercat laboral i a treballar més temps parcial, són alguns dels factors que contribueixen a augmentar la bretxa salarial. 

La bretxa salarial té en compte fins a tres tipus de desavantatges: menys guanys per hora, menys hores remunerades treballades i taxes d’ocupació menors, per exemple, en interrompre una carrera professional per tenir cura de nens o familiars. Segons la UGT això afecta a més de vuit milions de treballadores. 

Cal recordar que és il·legal pagar un sou diferent per la mateixa feina en funció del sexe. El sindicat també recorda que els homes reben més ascensos que les dones, i que per tant, estan més ben pagats.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »