Les diputacions catalanes donen suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

Rate this post

Els presidents de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; de Girona, Miquel Noguer, de Lleida, Rosa Maria Perelló; i de Tarragona, Josep Poblet; s’han reunit aquest dimecres amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i amb el director adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI), Pere Miró, per mostrar el seu suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. La trobada ha tingut lloc a la seu del COI a Luasana, Suïssa, i també ha comptat amb la presència del president del Comitè, Thomas Bach.

El mes de setembre el COI va visitar instal·lacions i infraestructures de Catalunya que podrien ser utilitzades pel gran esdeveniment i va emetre un dictamen on donava el vistiplau a la candidatura i reconeixia que el territori disposa de les condicions adequades per acollir els Jocs. L’informe tècnic de Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, va ressaltar el potencial dels Pirineus i de Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern segons els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el COI.

Els Jocs Olímpics són un objectiu molt ambiciós però no impossible. El passat mes de novembre, Gerard Figueras, va assegurar que les institucions públiques i privades estaven “fent passos endavant i lligant aliances per seguir el camí que marca el COI”, i va reconèixer que calia “posar sobre la taula en quines instal·lacions de Barcelona i del Pirineu es podrien establir les proves”. Tot, per assolir el “somni” d’aconseguir uns nous Jocs Olímpics.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »