Les dades Covid a l’Alt Urgell, de les millors a Catalunya

A poc a poc, la situació epidemiològica provocada pel coronavirus ha anat millorant a Catalunya. Queda encara, però, camí a recórrer, però les dades són sensiblement millors que les de fa unes setmanes. Un bon exemple és l’Alt Urgell. La comarca veïna, amb la qual Andorra fa uns dies que està assimilada en l’àmbit de mobilitat, presenta ara mateix els millors indicadors de tot el territori català, segons les dades del departament de Salut de la Generalitat.

Així, i aplicant les dades del govern català al sistema de càlcul que empra el grup de recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica, l’Alt Urgell seria l’única comarca que, ara mateix, presenta un risc de rebrot baix. En concret, durant el cap de setmana, se situava amb un 69,12. Tot i això, aquest dilluns hi hauria hagut un petit repunt. Així ho indiquen les dades fetes públiques via Twitter per l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, amb un increment fins a 73.

Pel que fa a la taxa de reproducció, a la comarca se situa en 0,60. És a dir, per cada 100 infectats, es contagien 60 persones més. És a dir, l’epidèmia es manté en remissió.

La situació també és bona a la mateixa capital, la Seu. En aquest cas, però, el risc de rebrot està una mica per sobre: 108,4. I és que, segons ha indicat el mateix ajuntament, aquest dilluns s’ha produït un petit increment, ja que el diumenge estava a 94.

Amb la campanya de vacunació, hi ha 831 persones que han rebut la primera dosi del vaccí. 524 més han rebut totes dues. També és bona la dada de positivitat en les proves per detectar la malaltia. Només un 1,05% dels testats pateix la Covid-19, molt per sota del límit que es considera perillós.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *