Les congressistes insultades per Trump demanen no “picar l’ham” del president

Una maniobra de distracció. Les quatre congressistes demòcrates objecte dels atacs racistes de Donald Trump han ofert juntes una roda de premsa aquesta passada matinada en què han convidat a “no picar l’ham” del president. Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, conegudes popularment com ‘l’esquadró’ per plantar cara a la líder demòcrata de la Cambra de Representants, la veterana Nancy Pelosi, han advertit que els insults de Trump, la seva invitació al fet que “tornin als llocs dels que vénen” -tot i que totes elles són nord-americanes i només una nació fora del país-, no és més que una tàctica per no afrontar el fracàs de la seva política. “No sap com defensar les seves polítiques, així que ens ataca personalment”, ha explicat Ocasio-Cortez. “Això és del que va tot això”. 

Who’s in the Squad? Check in! ⬇️ 🙋🏽‍♂️🙋🏻‍♀️🙋🏿‍♂️🙋🏼‍♀️🦹🏼‍♀️ https://t.co/G48rsQMqk6

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) 16 de juliol de 2019

Les quatre han dedicat més temps a criticar les polítiques de Donald Trump que a defensar-se de la “bilis” que emana de la seva boca i del racisme dels seus missatges contra elles, que cap són blanques caucàsiques. Han definit les seves accions a la frontera amb Mèxic com “inhumanes” i han denunciat que el president “està cometent abusos dels drets humans a la frontera, mantenint a nens engabiats i obligant al fet que éssers humans beguin aigua del vàter”, segons ha descrit Ilhan Omar.

La congressista per Minnesota ha demanat iniciar un procés d’impeachment contra Trump perquè “deixi de burlar-se de la nostra Constitució”. La seva companya Ayanna Pressley, congressista per Massachusetts, ha afegit que “tot això és simplement una pertorbació i una distracció de la cultura malvada, caòtica i corrupta de l’administració”. 

THIS is what racism looks like. WE are what democracy looks like. And we’re not going anywhere. Except back to DC to fight for the families you marginalize and vilify everyday. pic.twitter.com/vYzoxCgN0X

— Ayanna Pressley (@AyannaPressley) 14 de juliol de 2019

Lluny de l’espontaneïtat de la qual semblen néixer els atacs de Trump, tot estava aquesta matinada més que preparat perquè el president redoblés seus insults. Durant una conferència de premsa, en la qual ha arribat fins i tot a afirmar falsament que Omar qualifica de “meravellosa” a l’organització terrorista Al-Qaida, un fotògraf de ‘The Washington Post’ ha aconseguit capturar una imatge on es llegeixen els insults i atacs que va proferir en resposta a les preguntes dels periodistes. En el paper es pot llegir fins i tot escrit a mà “Alcaida”, la transcripció fonètica d’Al-Qaida. La Cambra de Representants té previst votar una resolució de condemna “als comentaris racistes” de Donald Trump.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: