Les companyies aèries cancel·len una trentena de vols al Prat pel coronavirus

El vermell de les cancel·lacions ha guanyat protagonisme aquest diumenge als panells informatius de l'aeroport del Prat.

I és que les companyies aèries que hi operen han suspès una trentena de vols entre sortides i arribades per adaptar-se al decret d'estat d'alarma que obliga a reduir un 50% el nombre d'operacions a tots els operadors de transport. Una adaptació que les companyies faran de manera gradual i que estan pactant amb Aena, Enaire i el govern espanyol.

De la seva banda, Enaire ha anunciat que reduirà la plantilla de controladors per minimitzar el risc de contagis i que això provocarà "forts retards" en les pròximes setmanes. Cal recordar que dos controladors de Barcelona van donar positiu per coronavirus dijous passat.

Tot i que el decret d'estat d'alarma ja ha entrat en vigor, les companyies de transport, entre elles les companyies aèries, tindran uns dies de marge per reduir el nombre d'operacions. Aquest diumenge ja s'han registrat una trentena de cancel·lacions que haurien de ser moltes més a partir de dilluns.

La companyia anglesa EsasyJet, per exemple, ha anunciat que operarà tots els vols programats amb Espanya el 15 i 16 de març per "ajudar a la gent a tornar a casa" però que suspendrà la resta a partir del dimarts 17.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: