Les autoescoles ja poden obrir en territoris en fase 2

Les autoescoles poden obrir a partir d’aquest dilluns 25 de maig en aquells territoris que es trobin en fase 2 de desescalada del coronavirus, com les regions sanitàries de Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Pirineus-Aran, encara que hauran de fer-ho amb un terç de l’aforament, segons la nova Ordre del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’Ordre (que modifica diverses ordres anteriors sobre les mesures del pla de desescalada) modifica concretament l’ordre del 16 de maig sobre la flexibilització de restriccions als territoris en fase 2 del pla, i regula “altres activitats educatives o de formació”, com autoescoles o acadèmies.

Terç d’aforament

Segons l’ordre, aquests centres podran reprendre la seva activitat presencial, sempre que no se superi un terç del seu aforament. No obstant això, hauran de prioritzar, sempre que sigui possible, les modalitats de formació a distància i online.

En aquests centres seran d’aplicació les mesures d’higiene i prevenció previstes per als establiments i locals comercials de caràcter minorista.

Així mateix, els centres hauran de posar a disposició del públic, i en tot cas a l’entrada del centre, dispensadors de gels hidroalcohólicos o desinfectants amb activitat virucida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat, que hauran de ser sempre en condicions d’ús.

Màscares als vehicles

En el cas de les classes pràctiques de conducció, serà obligatori l’ús de màscares al vehicle de pràctiques, tant pel professor com per l’alumne.

I s’haurà de netejar i desinfectar el vehicle de pràctiques abans i després del seu ús per cada alumne, deixant especial atenció als elements d’ús comú i el comandament del vehicle, així com dur a terme la seva ventilació posterior.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: