Les 10 ciutats més cares per viure durant el coronavirus

Viure a la gran ciutat també té un cost, especialment si es parla de Hong Kong, París o Zuric, que són les ciutats més cares del món, segons una investigació. De fet, la Unitat d’Intel·ligència de la revista The Economist, ha qualificat 133 ciutats i ha comparat els preus del cistell de la compra en 138 articles diferents. La conclusió és que les ciutats europees han superat Singapur i Osaka i que van empatar amb Hong Kong en l’anterior enquesta feta el mes de març, segons recull la CNN.

Els canvis, però, han estat marcats de manera significativa per l’impacte de la pandèmia del coronavirus

Singapur i Osaka es troben ara en el quart i cinquè lloc, amb Tel-Aviv empatant amb la ciutat japonesa. Un èxode de treballadors estrangers durant la pandèmia seria l’explicació que la publicació ofereix per a la davallada de Singapur que hauria vist caure la seva població per primera vegada en disset anys.

Completen el top 10 Ginebra, Nova York, Copenhaguen i Los Angeles. 

Han canviat les ciutats o les necessitats?

Segons la Unitat de The Economist la resposta és tot un conjunt de factors. L’enquesta ha trobat que els preus dels productes electrònics han augmentat a escala mundial. La roba, però, ha caigut per l’augment de persones que fan teletreball. A més, els aliments bàsics s’han mantingut al mateix preu, mentre que els productes per a la higiene personal, tabac i alcohol, han augmentat.

“La pandèmia de Covid-19 ha provocat que el dòlar caigui, mentre que altres monedes com l’euro o altres asiàtiques s’han fet més fortes, fet que ha modificat també els preus dels béns i serveis”, detalla Upasana Dutt de la Unitat de la mateixa publicació i recull la cadena nord-americana. 

Top 10 de ciutats més cares per viure

1. París, França (empat)

1. Hong Kong (empat)

1. Zuric, Suïssa (empat)

4. Singapur 

5. Osaka, Japó (empat)

5. Tel-Aviv, Israel (empat)

7. Ginebra, Suïssa

8. Nova York 

9. Copenhaguen, Dinamarca

10. Los Angeles

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: