L’empresariat espanyol aposta per un pacte de govern entre PSOE i Ciutadans

L’endemà de les eleccions estatals, l’empresariat espanyol i català es posiciona. Mentre la CEOE és partidària d’un pacte entre PSOE i Ciutadans, Foment del Treball no es mulla sobre els pactes, però demana al líder socialista, Pedro Sánchez, que no governi en solitari, sinó que busqui un acord que doni “estabilitat” a l’Estat.

“Tot el que giri al voltant del centre esquerre, com en un altre moment del centre dreta, serà el millor”, ha defensat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, en declaracions a RTVE recollides a Europa Press. Així, Garamendi aposta pel partit que lidera Albert Rivera com el millor soci per a Pedro Sánchez, malgrat que tots dos partits hagin tancat la porta a començar negociacions. Sigui com sigui, la CEOE demana que el proper govern espanyol generi “estabilitat i moderació”, a més de rigor pressupostari.

Per la seva banda, la patronal catalana Foment del Treball no ha detallat quin és el pacte de govern preferit, sinó que simplement ha demanat un govern que sigui “estable, moderat i de grans acords”. En un comunicat, la patronal ha sol·licitat “amplis consensos que donin estabilitat” als diferents estats de l’Administració i que presenti un pla de treball en matèria econòmica i fiscal que impulsi la creació d’ocupació i la cohesió social a tot el territori espanyol.

La Cecot, en canvi, ha centrat el seu missatge en què el nou govern espanyol treballi per aconseguir consens polític per “resoldre el conflicte territorial” amb Catalunya. El president de l’organització, Antoni Abad, ha assenyalat que davant d’un escenari sense majories absolutes, “serà necessari apostar per la cultura del diàleg” per aprofundir en reformes econòmiques a tot l’Estat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: