L’efectivitat en els castells de nou cau en els primers mesos de temporada

Els castells de nou estan sortint cars de veure en aquest inici de temporada i les colles estan apostant, voluntàriament o obligats per les circumstàncies, a actuacions amb uns registres més modestos respecte als anys anteriors. Fins al moment només hi ha hagut quatre colles que han pogut descarregar el 3d9f i una única, els Minyons de Terrassa, que també hi han sumat el 4d9f completat. Per contra, s’estan veient un nombre elevat de castells de nou intentats a plaça que no aconsegueixen descarregar-se.

Quan queden tot just sis dies per Sant Joan, per tant, s’han descarregat 11 castells de nou per un total de 21 d’intentats. Això significa un 52% d’efectivitat en una xifra que queda molt lluny del 86% de mitjana de les darreres tres temporades en aquestes alçades d’any. De la mateixa manera, només els Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragona han sigut capaços de descarregar-ne; mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls també ha carregat el 3d9f en dues ocasions. L’any passat, ja n’eren vuit les que havien descarregat castells de nou.

El 4d9f, alhora, ja ha mostrat darrerament que no abunda tant a les places castelleres i que hi ha menys colles capaces de descarregar-lo. Aquest inici de temporada s’ha extremat aquesta situació i els Minyons de Terrassa han estat els únics que enguany l’han descarregat. Els malves, però, han ensopegat aquest mateix cap de setmana amb el quatre folrat en deixar-lo en carregat a Berga. Tres colles més (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Castellers de Barcelona) també l’han portat a plaça i sent els rosats els únics que han pogut coronar-lo. A més, en les darreres dues temporades, tots els 4d9f provats a hores d’ara s’havien descarregat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: