‘Le Monde’ apunta que Puigdemont podria fer una tornada massiva si és reelegit

Rate this post

El diari Le Monde ha assegurat avui que el president en funcions, Carles Puigdemont, té dues vies obertes per després de la seva possible investidura al Parlament, una de les quals és tornar a Barcelona en un acte massiu. L’altra seria presidir el Govern des de Brussel·les.

“L’antic president, que va ser destituït per Madrid després de la declaració d’independpencia del 25 d’octubre, sap que si posa un peu a Espanya, on està perseguit per “rebel·lió”, serà detingut. Però ell considera que té un paper a jugar i dues vies obertes per fer-ho: presidir Catalunya a distància, per videoconferència, el que la premsa espanyola anomena de forma irònica la “skype-presidència”, o tornar a Barcelona, eventualment acompanyat de milers de persones, per lliurar-se a la Justícia després d’haver estat reescollit al capdavant de la comunitat. Com havia promés als electors durant la campanya per les eleccions del 21 de desembre, que han donat la majoria als independentistes”, indica.

Le Monde precisa que a hores d’ara hi ha molts parers diferents per saber què pot succeir i ha apuntat que la tria de president a Catalunya dependrà de la Mesa del Parlament que s’escollirà dimecres en el ple constitutiu de la nova legislatura.

“Ningú s’atreveix a fer un pronòstic definitiu del que pot passar. Dependrà en gran mesura dels membres de la Mesa del Parlament, l’òrgan que serà l’encarregat d’interpretar les normes i de presentar els candidats al vot d’investidura. Que es formarà el 17 de gener”, ha apuntat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »