L’avenç de letalitat a Espanya, a les cotes més baixes: 301 morts en 24 hores

Des de divendres passat, el ritme al qual avança la letalitat per coronavirus a Espanya se situa per sota del 2%, la cota més baixa des que la pandèmia va arribar a l’Estat. Malgrat aquest alleujament, els morts segueixen sumant-se per centenars cada dia. Entre ahir i avui, 301 més. El total de víctimes mortals s’eleva ja a 23.822. 

Radiografiar la situació real sobre la propagació del virus entre els espanyols és pràcticament missió impossible. En els darrers dies el ministeri ha modificat el sistema de recompte. Si fins la setmana passada aportava el total d’infectats des que l’epidèmia va trepitjar Espanya, ara el ministeri ha deixat d’informar sobre aquesta xifra i únicament indica els casos actius confirmats, és a dir, aquells que han donat positiu en una prova PCR. En canvi, als registres oficials que fa públics no computa els que s’han detectat amb anticossos i que ja haurien superat la malaltia. Entre ahir i avui s’han detectat 1.308 positius per PCR. Són 210.773 des de l’inici de la pandèmia. 

Ara bé, cal tenir present que dissabte, l’últim dia que el ministeri va aportar l’acumulat total, notificant també els casos diagnosticats amb un test d’anticossos, la xifra se situava als 223.759 (entre actius i curats).

En paral·lel, l’alenada d’aire és la dada de persones que han superat la malaltia. Ahir va superar-se la barrera dels 100.000 curats i ara ja en són 102.548. 

Hi haurà ampliació

En temps d’incerteses, treballem per oferir-te respostes. ElNacional.cat és un diari que no té preu perquè volem compartir amb tothom el nostre projecte: explicar què passa a Catalunya des del punt de vista dels catalans, amb un periodisme valent, directe i compromès. Ara, però, en aquest moment delicat, la teva ajuda és més necessària que mai per a fer-ho. Pel preu d’un cafè a la setmana, pots sumar-t’hi tu també i contribuir a tirar endavant la nostra missió informativa, ja que el nostre projecte també és teu.

Comparteix el que t’importa

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: