Laura Rosel: “El polític que més m’ha agradat entrevistar és Otegui”

Rate this post

De la graella que es va empescar Vicent Sanchis per a la temporada 2017-18 hi ha dos programes especialment exitosos. Tots dos parlen de política, cadascun a la seva manera però sobretot d’una manera ben diferent de com ho feia TV3. Tots dos són de productora externa (Minoria absoluta i El Terrat) i tots dos tenen l’amenaça d’acabar el juny si no hi ha una injecció econòmica a TV3. Està passant i Preguntes freqüents. Els co-directors del FAQ’s han passat pel programa de Xantal Llavina al web de Catalunya Ràdio, Revolució 4.0. En la primera entrevista conjunta de Laura Rosel i Tian Riba han explicat l’èxit del programa dels dissabtes.

tian riba i laura rosel Catalunya radio

Catalunya Ràdio

Qui mana? Ella diu que ell i ell diu que ella. Al final assenyalen Pere Mas, coordinador de redacció, que és qui parla a l’orella de la presentadora. No a cau d’orella sinó pel pinganillo durant el programa. Sobre com va acceptar el repte, Rosel ja va respondre a Ràdio Sabadell. Riba destaca el secret de l’èxit: emetre’s els dissabtes, quan TV3 era orfe de programes d’aquest estil i el context polític dels darrers mesos. No destaca tant el format: “No és una mega-innovació però sorgeix la màgia, encertar en els convidats i el ritme del programa”. Censura? “Tenim llibertat absoluta però tampoc no fem el programa que volem perquè no tenim tots els convidats que volem. A la reunió de dimarts fem la carta als reis i dissabte no té res a veure”. No pensa tant en Rajoy sinó en convidats “del PP i de Ciutadans, que consideren que TV3 no és plural”.

rosel Cat radio

TV3

Encerta Rosel: “No per tenir un convidat del PP ja ets un programa plural”. Tian Riba destaca una fita poc dita, que al FAQ’s hi ha molts col·laboradors a sou castellanoparlants. Una autèntica novetat a TV3. I de tots els convidats, Rosel i Riba coincideixen que el millor va ser en Jesús, company de presó de Jordi Cuixart condemnat per narcotràfic. Hi ha cua per fer de públic un dissabte a la nit a un plató de Sant Joan Despí. I això que, com diu Riba “M’interessa més la política que els polítics. La bombolla de periodistes i polítics és un món irreal”. Una bombolla que s’infla cada dissabte a la nit, amb una audiència descomunal.

tian riba i rosel xantal Cat radio

TV3

Riba i Rosel van debutar, respectivament, entrevistant l’alcalde de Matadepera i un regidor de Sabadell, municipis dels co-directors. I sobre quin entrevistat van gaudir més, la sorpresa: Rosel diu Arnaldo Otegui i Riba Josep Piqué, als antípodes de la ideologia de cadascun. I sobre si algun polític truca a TV3 per queixar-se, han confessat no i Vicent Sanchis no els ha transmès el contrari. Bona sintonia entre tots dos, que ja es coneixien d’abans de TV3. A RAC1 ella editava l’informatiu del migdia i ell la secció L’ull de poll al programa de Jordi Basté. Ara fan un programa amb dos co-directors, difícil de dirigir. La pregunta que Xantal Llavina no els ha formulat és: quan discrepeu com desempateu?

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »