L’Audiència Nacional revisa avui la presó de 5 dels 7 CDR detinguts

L'Audiència Nacional revisa aquest dimecres els recursos contra la presó de cinc dels set integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) empresonats des del 23 de setembre per terrorisme, entre ells Ferran Jolis, que va admetre els fets davant de la Guàrdia Civil.

La Secció Segona del Penal és l'encarregada d'estudiar els recursos d'aquestes cinc persones -Jolis, Guillem Xavier Duch, Eduardo Garzón, Xavier Buigas i Alexis Codina-, en una de vista a porta tancada i per a la qual no seran traslladats a l'Audiència Nacional, en estar representats per les seves defenses, que reclamen la seva posada en llibertat.

Aquests cinc recursos d'apel·lació són els que fins al moment han arribat a la Sala Penal, si bé els altres dos membres del grup també han demanat de quedar en llibertat. En tots els casos la Fiscalia s'oposa, han informat Efe fonts jurídiques.

Segons la investigació, que es va iniciar el 2017, els set detinguts podien haver incorregut en delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius, i conspiració per causar estralls.

La passada setmana es va aixecar part del secret de sumari que pesa en aquest procediment, que explica també amb una peça separada, que roman reservada, en la qual es va ordenar la clausura de les pàgines web de la plataforma Tsunami Democràtic, promotora de les mobilitzacions contra la sentència del "procés" i a la que també s'investiga per delictes de terrorisme.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: