L’Audiència Nacional expulsa la Generalitat de la causa del 3%

La sala penal de l’Audiència Nacional ha expulsat la Generalitat de la causa del 3%, on s’investiga el presumpte finançament irregular de l’extinta CDC, com a acusació particular per l'”obstacle processal insalvable” d’haver ostentat “la doble condició de investigada i acusadora”. Els jutges justifiquen que en haver-hi com a investigats persones i partits vinculats a la institució, tindria aquesta doble condició.

La sala reconeix que la Generalitat té una “personalitat jurídica pròpia i autònoma de qualsevol de les formacions polítiques que la componen”, el que no impedeix que hi hagi aquest “obstacle processal” pel qual la Fiscalia va demanar que no se li admetés en la causa com a acusació particular. Aquesta institució, assenyala el tribunal, “està integrada per partits polítics diversos, entre els quals hi ha l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)”.

Sobre aquesta formació gira, segons la investigació, “la presumpta estructura organitzativa composta per càrrecs públics, funcionaris de diverses administracions públiques i empresaris, que tendeix a finançar a l’nomenat partit polític previ concert, a canvi d’adjudicacions i subvencions arreglades i favors personals o col·lectius”.

Aquesta no no ha estat l’única raó que ha donat la sala penal de l’Audiència per expulsar la Generalitat. També argumenta que la Generalitat va presentar la seva sol·licitud fora de termini a l’fer-ho després de l’acte de transformació de procediment abreujat (equivalent a el processament).

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: