L’ATM aprova l’estudi per connectar el Trambaix i el Trambesòs

L’ATM ha fet un pas més per tirar endavant la connexió del Trambaix i el Trambesòs a la Diagonal de Barcelona. Segons publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el DOGC, el comitè executiu d’aquest organisme va decidir aprovar, fa un mes i a efectes de tramitació administrativa, l’estudi informatiu necessari previ a les obres per unir les dues infraestructures.

Aquest estudi està compost de tres parts (una part que fa referència a la connexió, una altra sobre l’explotació i una tercera sobre l’impacte ambiental) i la seva aprovació és indispensable per seguir avançant en el projecte. De fet, l’excoordinador municipal del projecte, Pere Macías, ha celebrat a les xarxes socials l’anunci del DOGC. “Dos anys d’intenses feines de molta gent finalment donen fruit”, ha publicat Macías a Facebook i Twitter. “Ara toca gestionar els projectes i començar la primera fase de les obres des de la plaça de les Glòries fins a l’estació de Verdaguer”, ha afegit.

Abans, però, les administracions i la resta de parts afectades tenen un termini per consultar l’estudi i fer, si cal, al·legacions. La unió d’aquesta infraestructura per la superfície de la Diagonal ha estat objecte d’estudi durant molts anys i ha recopilat un bon nombre de defensors i detractors.

Deu anys de tramvia: encara sense enllaç

Aquest mes de gener passat, al límit pràcticament del seu primer mandat, l’alcaldessa Ada Colau va tornar a portar el projecte al Ple municipal, per a rellançar-lo. Aquesta vegada Colau sí que va aconseguir els suports polítics suficients (amb els vots de PSC, ERC i la CUP) però el text no concretava encara ni pressupost ni calendari -inicialment la infraestrucura havia d’estar operativa el 2020-. El gran escull durant les negociacions havia estat com es garantiria el retorn públic de la inversió, ja que el tramvia l’operen actualment empreses privades. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: