Last Monkey: canya asiàtica

Rate this post

El concepte de zona de confort està de moda. Sobretot en l’àmbit laboral, on solen dir-nos “per progressar en la carrera laboral has de sortir de la teva zona de confort“. Bàsicament ens volen dir que ja estem molt còmodes amb el tipus activitats que fem i que per avançar professionalment hem de començar a assumir riscos i nous reptes. Bé, I quina relació té això amb el restaurant d’aquesta setmana? Doncs que Stefano, el xef i propietari del Last Monkey, ha utilitzat aquest restaurant per sortir de la seva zona de confort.

Fa més de 17 anys que Stefano és a Barcelona dedicant-se a la cuina, ha passat per diversos restaurants, ha viatjat i menjat per tot el món. Tanmateix, hi havia una cosa a la qual encara no s’havia enfrontat: la cuina de carrer del continent asiàtic. Així que fa escassos 8 mesos, va trobar un local al seu gust, i ell mateix es va empènyer a sortir de la seva zona de confort per experimentar i aprendre cada dia.

El local és de reduïdes dimensions, estret i rectangular, com un tub. En el costat esquerre hi ha un banc corregut amb petites taules, i en el dret unes taules altes per a dues persones. Al fons tenim la hiperminúscula cuina (no fa més de 3-4 metres quadrats). L’ambient jove, informal i de barri es mimetitza a la perfecció amb la senzilla decoració, els curiosos tocs de neó (que complicaran les teves fotos per a Instagram) i música animada.

La carta es composa de 13 platets (3-7€) inspirats en les mossegades que podem trobar als mercats asiàtics. Tots ells amb una barreja d’ingredients exòtics, carregats de sabors intensos i picants. La carta de vins és tan minúscula com la cuina, només 7 referències, això sí, ben assequibles.

Nosaltres recomanem que vagis acompanyat, o bé amb la parella o amb aquest grup d’amics als quals els hi va la cuina “marxosa”, d’aquesta forma podreu demanar més platets (uns 3-4 per persona) i compartir-los.

En la nostra visita provem la gran majoria dels plats de la carta. Tots ells són ben diferents i dignes d’un Miguelín. Dit això, si vas amb la parella, et proposem que provis els següents:

Com a aperitius, el “Wonton de pulled pork“, o amb un sabor més mariner, el “Wonton de musclos escabetxats“, ambdós cal menjar-los amb la mà i t’embrutaràs, però són intensos, cruixents i lleugerament picants. Després et recomanem demanar l’Albergínia xinesa confit“, cuinada en una barreja d’oli i soja i acompanyada d’una salsa agripicant, et sorprendrà la suavitat de la carn d’albergínia i com de saborosa que és.

Wonton de pulled pork

Wanton de pulled pork

Wonton de musclos escabetxats

Wanton de musclos escabetxats

Albergínia xinesa confit

Albergínia confitada

Com a principals, has de provar el fantàstic brou del “Ramen de bolonyesa“, està clar que la combinació no segueix la filosofia japonesa, però és que el resultat és per prendre cullerades sense parar. Els “Dumplings caldosos” són una altra bona opció, per al nostre gust la massa de les gyozas potser és una mica gruixuda, però el farcit i el brou són molt rics. De peix et suggerim la “Cassola de calamars en la seva tinta al curri“, molt aromàtics i de sabor més moderat per la suavitat de la llet de coco.

Ramen de bolonyesa

Ramen Boloñesa

Dumplings caldosos

Dumplings caldosos

Cassola de calamars en la seva tinta al curri

Thai curri de calamar en la seva tinta

De l’apartat dolç, el que més ens va agradar va ser la “Copa de gelat amb coco torrat“, ideal per refrescar i rebaixar el bombatge de la sang a la boca pel picant d’alguns plats.

Copa de gelat amb coco torrat

Copa de gelat amb xips de coco torrat

En definitiva, en el Last Monkey no trobaràs refinament i elegància, sinó plats amb “canya” que transformessin un àpat en una muntanya russa de sabors i textures en un ambient jove i informal. Vinga, surt de la teva zona de confort i puja al vagó de la cuina de Stefano. Vols ser l’últim mico?

Puntuació
Menjar   Vins
69   55
Servei   Local
63   63
Preu   Estrelles Miguelín
25€   1 estavellis

Per persona: 3/4 platets per compartir +1 copa de vi

 

 

On és el Last Monkey?

Adreça: C/ del Comte Borrell, 70, 08015 Barcelona

Telèfon: 935 32 89 95

Horari: De dimarts a divendres de 13:00h a 16:00 i de 20:30 a 22:30 . Dissabte fins a les 24h. Dilluns i diumenge tancat.

Web: www.lastmonkey-bcn.com

Anar a la font
Miquel Espinet i Eulogi Bordas

Powered by WPeMatico

Translate »