L’Associació d’Afectats 1-O impulsa una denuncia col·lectiva contra la violència policial

Rate this post

Els afectats i les víctimes per la violència policial durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre s’han organitzat per exigir responsabilitats civils i penals a l’Estat. Sota el nom d’ Associació d’Afectats 1-O, l’entitat té l’objectiu de reunir “tots els afectats per la violència exercida per les forces de seguretat de l’estat espanyol contra els votants del referèndum, fossin directament agredits o no” per denunciar la repressió de manera col·lectiva.

A través de la campanya #AraParlaTu, l’organització pretén fomentar un testimoniatge col·lectiu i obert de tots els afectats per la repressió policial. D’aquesta manera, l’entitat té la voluntat exigir “responsabilitats polítiques, divulgar els fets i defensar els afectats”.

“La campanya permetrà exterioritzar testimonis d’aquell dia, i fer un exercici col·lectiu en positiu per afrontar amb optimisme les reparacions i les indemnitzacions que es deuen per part de l’Estat espanyol, després de tant de mal comès que ni es pot oblidar ni pot quedar impune”, han assegurat.

Vídeo: Prestenació Associació Afectats 1-O

A més, l’Associació d’Afectats 1-O també exigirà al Parlament i al Congrés l’obertura de les corresponents comissions d’investigació i apel·la als representants polítics catalans que facin seva aquesta demanda per tal d’exigir les responsabilitats civils i penals corresponents que se’n deriven.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »