Les embarassades no transmeten el coronavirus: nou estudi a Wuhan

Notícies relacionades

Per sort, els nens semblen ser els pacients menys afectats pel Covid-19 fins i tot a l'néixer. Diversos professors xinesos han publicat un estudis a la revista especialitzada Frontiers in Pediatrics que estableix que el virus no sembla transmetre de mares embarassades als seus nounats.

No és la primera investigació en aquest sentit però aquest estudi s'ha realitzat amb quatre dones embarassades que van donar a llum a l'Hospital de la Unió de Wuhan mentre estaven infectades, just en l'epicentre de la pandèmia.

Segons l'informe, cap dels nadons, tres nens i una nena, va desenvolupar símptomes greus associats amb el coronavirus. És a dir, no tenien ni febre ni tos, encara que els quatre nounats van ser aïllats després del part en vigilància intensiva i separats de les seves mares de les que no van arribar a mamar per evitar el risc de contagi.

A més, tres dels quatre nadons van donar negatiu en la prova pròpia de l'coronavirus i amb el quart nounat no va ser possible esbrinar perquè la seva mare no va donar el permís.

L'únic que es va detectar va ser un problema respiratori menor en un dels nadons, que es va curar amb un tractament de ventilació mecànica no invasiva durant tres dies i aquest nadó i un altre nounat que van patir erupcions en el cos que finalment van desaparèixer elles soles, sense cap tipus de tractament.

A més, les erupcions que els van sortir als dos petits no coincidien ni en forma ni en la manera de sorgir. Un d'ells tenia granits per tot el cos i l'altre únicament pel front.

Els metges que han dut a terme l'estudi asseguren que és impossible establir una connexió entre aquests dos petits problemes mèdics i el Covid-19: "No estem segurs que l'erupció es degui a la infecció de l'coronavirus de la mare", explica un dels autors de l'estudi, el doctor Yalan Liu, de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Huazhong.

Els quatre nadons van néixer a la setmana 37 i van pesar per sobre dels tres quilos després que se'ls diagnostiqués el coronavirus als seus progenitores en l'últim trimestre de l'embaràs. Només una d'elles va explicar que no sentia a el nadó, la resta estava en perfectes condicions tot i tenir febre i tos.

Els petits romanen sans i les seves mares també es van recuperar completament, encara que una va haver d'estar ingressada més temps i amb respiració assistida.

En l'estudi que es va publicar prèviament sobre nou mares embarassades infectades, els investigadors tampoc van trobar evidències que la infecció viral pogués transmitirsele a l'infant. Això sí, els nou parts van ser per cesària, a l'iguar que va passar amb tres dels quatre nounats d'aquest estudi.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *