L’Arts Santa Mònica reivindica la importància del silenci davant la societat accelerada

Rate this post

L’Arts Santa Mònica va inaugurar el dimarts 8 de maig l’exposició Silenci/s que es podrà veure fins al 8 de juliol. És una reflexió sobre el silenci a partir de treballs de diversos artistes com Ignasi Villares, Pep Mata, Félix Blume, Ricard Aymar o Ferran Blancafort. El comissari de l’exposició, Jordi Tolosa, convida al públic a desfer-se de les “presses” i amb el “soroll” del dia a dia, posar-se còmode i gaudir de la iniciativa “tranquil·lament”. Silenci/s reivindica la importància del silenci per poder dir alguna cosa amb sentit dins una societat tan accelerada que valora només la quantitat per la quantitat. L’exposició explora l’absència de so des de la visió poètica d’un enginyer de so, amb fotografies a grans altituds o amb pintura de caire més passional. Tolosa aconsella als assistents de la mostra que hi arribin de forma suau. Recomana “que la gent abaixi el to i es fixi amb les coses i els detalls”.

 pic d'eina Arts Santa Mònica

L’artista Pere Mata ofereix fotografies fetes a la muntanya en altituds molt elevades en total solitud

A Silenci/s, l’artista Pere Mata presenta imatges de la muntanya en altituds molt elevades en total solitud, de manera que també es retrata un procés vital. Ignasi Villares planteja el silenci a partir d’una escultura senzilla que busca portar el públic al més enllà. Ferran Blancafort s’interessa per retratar el buit a través d’obres basades en geometries abstractes. La mostra es completa amb un documental que aborda la relació entre l’individu i la natura, una instal·lació de l’artista Felix Blume on cauen papers a terra per explicar quin és el mínim soroll que existeix però que no podem sentir, poemes visuals i les fotografies d’uns cors de pedra que han deixat de tenir latència.

La mostra aborda diversitat de temàtiques al voltant de l’absència del so. La relació entre la paraula i el silenci traslladada a la relació entre el so, el silenci i el soroll. La relació entre el silenci i la pèrdua d’una persona estimada, o la relació entre el silenci i l’infinit. “És contradictori però el silenci no existeix i a la vegada és necessari per poder crear i transformar una cosa”, diu Tolosa. “Sense silenci hi ha caos i amb soroll ni es diu res ni se sent res”.

Felix Blume Arts Santa Mònica

Imatge de l’instal·lació de Felix Blume

Imatge de portada: treball fotogràfic de Ferran Blancafort als Hostalets de Balanyà

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »