L’ANC, sobre la querella de Foment: “Ja ens ho esperem tot”

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es manté a l'expectativa davant la denúncia que la patronal Foment del Treball ha interposat contra l'associació a l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per "conducta anticompetitiva" i "competència deslleial" en motiu de la campanya 'Consum Estratègic', a més de demanar mesures cautelars davant el jutjat mercantil. Des de l'Assemblea asseguren que encara no han rebut cap notificació i que "la lectura que Foment ha fet de la campanya no és la correcta" perquè aquesta iniciativa "sempre s'ha plantejat en positiu". 

"Davant la situació de despropòsit i inseguretat jurídica en què ens trobem a Catalunya, ja no ens sorprèn res", assegura el secretari nacional i coordinador de la Comissió Fem República, David Fernàndez, en declaracions a ElNacional. I és que Foment i altres patronals ja es van manifestar en el moment en què la campanya de l'ANC va veure la llum, titllant-la de "boicot", i preguntat per si s'esperaven que els portessin a tribunals, assegura que "tal com està la situació, ens podíem esperar qualsevol cosa". 

Amb tot, Fernàndez critica que "cap d'aquestes patronals s'han vingut a interessar per quines són les nostres intencions amb la campanya", però si ho fan "estarem encantats d'explicar-ho". A més, a mode de defensa, des de l'Assemblea asseguren que "nosaltres mai hem parlat de boicot ni de fer competència deslleial", i expliquen que la campanya es basa en promocionar valors "àmpliament acceptats", com ara "la responsabilitat de les empreses amb la societat, el medi ambient, la llengua emprada o el fet de ser cooperatives". Alhora, a mode d'exemple, expliquen que "la Generalitat té un programa d'impuls del consum de proximitat, i això no es veu pas com un boicot, oi? Ve a ser el mateix". 

En aquest sentit, des de l'Assemblea no tenen intenció d'aturar la iniciativa, i en un tuit públic conviden a la patronal a anar l'11 de setembre, -dia en què, aprofitant la Diada, l'ANC farà un desplegament de la campanya-, a anar a assabentar-se "de què va la iniciativa". 

 

De totes maneres, Foment defensa la seva posició dient que l'ANC està "propiciant el boicot a les empreses de l'IBEX", considerant-ho una falta greu. Per aquest motiu, demana a la justícia que s'aturi la campanya i s'imposin multes i sancions a la organització i els membres implicats. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: