L’ANC impulsa ‘Consum estratègic’, una eina d’informació pel “lliure consumidor”

Rate this post

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest matí la iniciativa ‘Consum estratègic‘, una campanya d’informació al consumidor per tal que aquest sigui conscient de les polítiques i els valors de les empreses on consumeix o on hi té serveis contractats. Segons l’ANC, “promourem empreses alternatives a les que han participat a la campanya de la por i potenciarem la creació d’estructures econòmiques que potenciïn un teixit productiu català pròsper per si mateix i allunyat de la presa de decisions amb marcat caràcter polític”. 

Amb aquesta iniciativa, es pretén aportar informació als consumidors perquè prenguin les decisions lliurement, essent conscients dels valors de cada empresa. Alhora, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, assegura que es tracta de “protegir valors no polítics i que respongui a les necessitats de Catalunya, alhora de també fer estudis econòmics sobre temes relacionats amb la independència”. 

Funcionament

Inicialment, l’ANC ha obert una pàgina web on les empreses que vulguin ser “proveïdors estratègics” s’hi poden inscriure omplint un formulari amb el seus valors, com per exemple, les seves polítiques en matèria de responsabilitat social, llengua, on tenen la seu o d’on provenen els seus productes. Alhora, aquells consumidors que vulguin valdre’s d’aquest tipus d’informació, es poden inscriure al registre de “consumidors estratègics”. 

En una segona fase, des de l’ANC expliquen que obriran un directori d’empreses “que reuneixen els requisits per oferir els seus productes i serveis” per tal que els consumidors estratègics hi puguin contactar directament. 

“Nosaltres no fem una llista de bons i dolents”, assegura Paluzie, sinó que “són les pròpies empreses qui omplen el formulari i els consumidors decideixen”. Amb tot, es tracta d’una iniciativa que “s’engloba dins un conjunt de propostes que tenen com a únic objectiu donar efectivitat real a la proclamació de la República catalana, mitjançant l’apoderament de la gent en la presa de decisions de consum quotidià”. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »