L’ANC apunta els Mossos com a còmplices de la “vulneració de drets civils i polítics” que viu Catalunya

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat que "la vulneració de drets civils i polítics constant" té en aquests moments "la complicitat de determinats cossos dins de la Generalitat". En una concentració de suport a Marcel Vivet, Paluzie ha denunciat que els Mossos d'Esquadra "sembla que estan més per impedir el dret a manifestació que per evitar incidents" en referència a l'actuació policial en els aldarulls de dissabte a Barcelona. Per això ha emplaçat a JxCat i ERC a "defensar els drets civils i polítics de tothom". Paluzie creu que el cicle de repressió només es trencarà "amb iniciativa política i amb projecte" i "si es reprèn el camí a la independència des de la unitat i amb sentit d'estat".

Paluzie ha traslladat el seu "total suport" a Vivet, i ha considerat que l'acusació particular de la Generalitat és "vergonyosa". També ha destacat la "dignitat" de l'acusat, que "no ha acceptat un pacte que hagués implicat reconèixer i assumir delictes que no ha comès".

I n'ha destacat la "resistència i dignitat" de Vivet, així com la del raper Pablo Hasel per haver-se tancat al rectorat de Lleida abans de ser empresonat. "Som un poble que lluita i que no es resigna davant la repressió", ha afirmat des de la concentració de suport davant l'Audiència de Barcelona.

Per la seva banda, en la mateixa concentració de suport a Vivet, Xavier Antich, en nom d'Òmnium Cultural, ha afirmat que la nova espurna d'indignació ciutadana" sorgida arran de l'empresonament del raper Pablo Hasel "té a veure amb la reivindicació irrenunciable dels drets civils i polítics". Antich ha demanat al Govern i també als mitjans de comunicació que "no es quedin amb el relat superficial" dels aldarulls.

Antich ha dit que el cas de Marcel Vivet "és un exemple més de la repressió que no s'atura" i ha criticat que l'Estat "no dubta en posar totes les eines al seu abast per seguir vulnerant els drets amb la triple estratègia judicial, política i policial".

El membre de la junta d'Òmnium ha exigit "l'amnistia" com "l'única solució global per començar a resoldre el conflicte polític".

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *