L’amenaça Corinna

Rate this post

En un país normal, els enregistraments que s’han difós de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, empresària per a uns, comissionista per a d’altres, coneguda per les revistes del cor com a “princesa Corinna” i, sobretot, per la seva relació amb el rei emèrit Joan Carles I serien ja en aquests moments un escàndol de dimensions abismals. La difusió d’unes converses amb l’excomissari José Manuel Villarejo, actualment a la presó, en les quals l’aristòcrata assegura que Joan Carles I la utilitzava com a testaferro de la seva fortuna, no perquè l’estimés molt, sinó perquè Corinna residia a Mònaco, són una autèntica bomba de rellotgeria. Una monarquia seriosament qüestionada per assumptes tan diferents com el cas Nóos, pel qual roman a presó Iñaki Undargarin, el conflicte obert amb les institucions catalanes o la declaració del rei Felip VI com a persona non grata en molts municipis té davant seu el pitjor dels escenaris que se li podia obrir: la denúncia d’una corrupció sistèmica en la direcció de l’Estat durant dècades i al cor de la Família Reial espanyola.

El temut arxiu de l’excomissari Villarejo, l’home de les clavegueres de l’Estat, a qui tothom defensava i protegia quan del que es tractava era de protagonitzar la guerra bruta més gran desfermada en un estat democràtic contra uns partits legals pel simple fet de defensar la independència de Catalunya ha començat a descobrir el pastís. El monstre que s’ha creat i potenciat i que campava al seu aire pel Ministeri de l’Interior ha passat a ser un problema seriós per a l’Estat. Els seus dossiers es compten per milers i el que falta per saber és si només ha llançat un avís per poder negociar o la difusió massiva de documentació obtinguda a través de les clavegueres de l’Estat s’ha posat en marxa.

Que Villarejo era un perill des del principi era una cosa sabuda. Que Corinna era una amenaça per a la Monarquia també. Però eren uns anys que el poder polític i el món empresarial mirava cap a un altre costat, tant a Madrid com a Barcelona. Tenir un problema amb Joan Carles I no era una cosa agradable. Segueix sense ser-ho. Ara Corinna ha obert la caixa dels trons. La fiscalia difícilment podrà mirar cap a un altre costat i la ministra de Defensa, Margarita Robles, de qui depèn el CNI, al qual la princesa ha acusat d’amenaçar-la a ella i els seus fills amb coneixement del rei emèrit, serà la primera en passar per una comissió del Congrés dels Diputats. Ja veurem si el final no és una comissió d’investigació parlamentària, una cosa avui impensable, però que dependrà de l’evolució mediàtica del cas i de la resistència de PSOE, PP i Ciutadans.

Potser som només al primer assalt.

Anar a la font
José Antich

Powered by WPeMatico

Translate »