L’ambaixadora d’Espanya contraataca amb cartes a diaris alemanys

Rate this post

L’ambaixadora espanyola a Alemanya, Victoria Morera, ha contraatacat a les insistents informacions que ha publicat la premsa alemanya reclamant diàleg amb Catalunya i criticant la judicialització i que posen en evidència l’estratègia de l’Estat Espanyol, per la via epistolar. Morera ha enviat una carta al diari de Munic Süddeutshe Zeitung defensat el relat de l’executiu de Rajoy i ha titllat la qüestió catalana d’un simple “conflicte entre catalans”.

En els darrers dies, els principals mitjans alemanys com el Frankfurter Allgemeine Zeitung, el setmanari Der Spiegel, Der Tagesspiegel o el mateix Süddeutsche Zeitung han dedicat pàgines a la posada en llibertat del president Carles Puigdemont i de forma generalitzada han donat suport a la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein. 

Morera ha afirmat en la missiva que el conflicte català no és un problema entre Espanya i Catalunya, sinó “més ben dit dels catalans entre ells” i ha reiterat que Espanya “respecta la democràcia i la separació de poders”. A més, ha assegurat que el moviment independentista “no té majoria a les urnes“, encara que ha admès que disposa d’una majoria parlamentària.

Tot i la petició de diàleg que va fer Carles Puigdemont en sortir de la presó de Neumünster el passat divendres, i ahir en una roda de premsa a Berlín, Morera ha explicat que “els líders del moviment independentista” no desitgen dialogar amb l’Estat Espanyol, ja que, segons ella, així ho han demostrat.

A la carta, l’ambaixadora ha carregat amb contundència contra els Comitès de Defensa de la República. “Els CDR segueixen llançant contenidors i bloquejant carreteres. Són grups antisistema, els defensors més radicals de la independència que forcen la intervenció de les forces de seguretat de l’Estat i creen tensió i violència“, ha afirmat.

 

 

Anar a la font
Alba Domingo

Powered by WPeMatico

Translate »