L’alpinista català Sergi Mingote, distingit pel govern espanyol abans d’iniciar un repte de rècord

La Delegació del govern espanyol a Catalunya ha reconegut aquest dijous els mèrits esportius de l'alpinista català Sergi Mingote, una figura que actualment forma part del llibre Guiness després d'haver escalat 6 muntanyes de més de 8.000 metres en un any i dos dies.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha animat Mingote a perseverar en la seva “exemplar constància” i “esperit de superació mental i físic" abans d'iniciar el seu nou repte, el 14×1.000 Catalonia Project, amb el qual l'alpinista pretén ascendir les 14 muntanyes més altes del planeta sense l’ajuda d’oxigen artificial i en un temps rècord de 1.000 dies.

“Els seus reptes estan pensats per difondre causes justes i humanes a les quals ha dedicat les seves gestes”, quelcom que “diu molt de la seva forma de viure, del seu gran cor, de la seva humanitat i dels valors que defensa”, ha afirmat Cunillera. 

Mingote ha explicat que el seu objectiu inicial era fer les 6 ascensions en menys d’un any i que el retard –encara que només fos de dos dies– el va animar a redoblar la seva aventura ampliant el termini inicial als 1.000 dies. Per si fos poc, però, el de Parets de Vallès ha afegit la resta de vuit mils del planeta a l'aposta inicial, de manera que si aconsegueix superar el seu propi repte batrà el rècord actual d'ascensió dels 14 pics, que actualment ostenta Kim Chang-Ho. El coreà va trigar un total de 7 anys, 10 mesos i sis dies en fer-ho.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: