L’alcalde de Perpinyà qualifica d’inadmissible la carta de l’ambaixador espanyol

Rate this post

L’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha respost a l’ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, que la carta que li va enviar recriminant-li la rebuda institucional al president de la Generalitat Quim Torra és una “ingerència” que està totalment fora de lloc i que és “inadmissible“.

A la missiva, a la qual ha tingut accés l’ACN, el batlle es mostra sorprès tant en el fons com en la forma en la qual el diplomàtic s’ha dirigit a ell per l’acte amb el president de la Generalitat. Jean-Marc Pujol li diu que no té perquè justificar-se com a alcalde d’una gran ciutat dels actes i accions que fa. En aquest sentit li demana si l’ambaixador entendria que ell li demanés comptes de les accions que realitza l’ambaixada espanyola.

Inconstitucional

Carderera va enviar-li una carta retraient-li que fes una rebuda institucional a Quim Torra i li entregués la Medalla d’Honor de la Vila. A l’escrit, a més, qualificava el president de la Generalitat “d’inconstitucional”. 

Així ho va assegurar el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Josep Puigbert, a través d’un tuit que va suscitar nombroses reaccions a les xarxes socials. Entre elles, la del mateix Torra però també de Marta Pascal o del senador de Bildu Jon Iñarritu, que van criticar l’actuació i van anunciar que demanarien explicacions. 

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »