L’Ajuntament de Barcelona demana traslladar els presos polítics a presons catalanes

Rate this post

La comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat una declaració institucional que demana traslladar a presons catalanes els presos polítics independentistes mentre segueixin empresonats, perquè l’allunyament penitenciari ‘suposa un càstig social que vulnera drets reconeguts en el Dret Internacional i atenta contra els Drets Humans’.

La declaració ha estat signada pel Govern de BComú i pel grup Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates), i preveu organitzar pròximament una recepció de familiars d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha informat el consistori en un comunicat.

El text considera que aplicar una mesura cautelar com la presó preventiva ‘dificulta la normalització de la situació política a Catalunya’, i s’ofereix a atendre amb suport emocional i psicològic els familiars dels presos, als quals expressa la seva solidaritat.

L’Ajuntament treballa amb entitats defensores dels Drets Humans i actors del teixit associatiu i jurídic en la recepció dels familiars, que estarà presidida per la batllessa, Ada Colau, i pel tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, i que pretendrà ser un acte d’acompanyament a les famílies i un espai de diàleg.

El consistori ha recordat que ha exigit de forma reiterada la posada en llibertat dels quatre presos, i que va suspendre la seva activitat institucional com a protesta i va celebrar un ple extraordinari en el qual va aprovar una altra declaració institucional per a demanar el seu alliberament.

Aquesta declaració es va complementar amb la col·locació d’una pancarta demanant la seva llibertat a la façana del consistori i d’un llaç groc en la seva balconada i la il·luminació de groc fonts de la ciutat com a símbol de suport dels presos, ha recordat.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »