L’agència alemanya DPA adverteix: “El govern català no acceptarà la condemna dels independentistes”

Rate this post

L’agència alemanya de notícies Deutsche  Presse Agentur (DPA) ha advertit que el govern de Catalunya no acceptarà la condemna dels independentistes pel cas 1-O.  L’agència s’ha fet ressò de les paraules del president Quim Torra, que aquest matí ja ha avançat que el Govern “no acceptarà cap veredicte que no sigui l’absolució dels condemnats”. L’agència ha recordat que Torra ha tornat a demanar la llibertat pels polítics que son “injustament” a l’exili, incloent-hi el president Carles Puigdemont. 

També ha afirmat que després d’un any de presó preventiva, el Tribunal Suprem va decidir dijous que els 18 líders independentistes seran jutjats per delictes de rebel·lió, desobediència i malversació de fons públics.Tot i que encara no hi ha data pel judici, l’agència diu que podria ser a principis del 2019. 

L’agència alemanya ha destacat que des que el govern d’Espanya va irrompre a l’administració catalana amb el 155, nou polítics i líders socials catalans estan en presó preventiva. Alguns d’ells, incideix la DPA, estan empresonats, tot i haver estat elegits democràticament a les eleccions del passat mes de desembre. 

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »