L’aeroport perd en un any un 91% de passatgers

L’aeroport Girona-Costa Brava continua perdent passatgers i ja són un 91% menys respecte als mateixos deu mesos de l’any passat –de gener a octubre–. L’impacte de la pandèmia i de les restriccions als països europeus han afectat les companyies aèries, que s’han vist obligades a cancel·lar molts vols.

Segons les últimes dades d’Aena, aquest octubre la infraestructura de Vilobí només ha tingut 3.497 usuaris, un 98,25% menys dels que va tenir l’octubre del 2019. Pel que fa a l’acumulat de l’any, fins ara són 170.174 els passatgers que han fet servir l’aeroport, un 91% menys que l’any passat.

El nombre d’operacions també cau, tot i que en menor mesura, ja que s’han registrat un 36,45% menys d’aterratges i enlairaments que ara fa un any. D’altra banda, el vols de mercaderies, que continuen pujant. De fet, és l’únic aeroport estatal que ha crescut durant tot aquest 2020 amb el transport de mercaderies, amb un 336,9%, d’increment, amb un total de 297.689 quilograms.

Tot i que la temporada d’hivern està pràcticament anul·lada, les aerolínies han començat a preparar la pròxima temporada d’estiu, i ahir mateix Jet2 anunciava una nova ruta entre Girona i la ciutat britànica de Bristol per a l’estiu que ve. Amb aquest anunci, ja són nou les rutes que la companyia britànica té previst oferir des de Girona l’estiu del 2021. Concretament, i a banda de Bristol, també amb els aeroports britànics de Birmingham, East Midlands, Edimburg, Glasgow, Leeds, Londres-Stansted, Manchester i Newcastle. Així mateix, la irlandesa Ryanair preveu oferir a partir del març vols entre Girona i Pisa (Itàlia), Cork (Irlanda), Londres –als aeroports de Luton i al de London Southern– i a Bournemouth. I a l’aeroport de Weeze-Dusseldorf (Alemanya). La belga TUIfly també preveu volar a Brussel·les.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: