L’aeroport de Hong Kong intenta recuperar la normalitat a l’espera de més protestes

L’aeroport de Hong Kong lluita per recuperar la normalitat, tot i que continuen les afectacions després que ahir cancel·lés tots els vols per les protestes que el govern xinès va qualificar de “senyals de terrorisme”. L’aeroport s’ha reobert, però es repeteixen les imatges de cues i aglomeracions, i s’han cancel·lat almenys dos-cents vols de l’aerolínia Cathay Pacific previstos per avui. El diari hongkonguès ‘South China Morning Post’ eleva la xifra a més de tres-centes anul·lacions entre les 18 h d’aquest dilluns i les 2 h d’aquest dimarts (hora catalana).

“L’aeroport internacional de Hong Kong implementarà la reprogramació de vols, tot i que alguns es veuran afectats”, ha avisat l’aeroport a través de l’aplicació. L’autoritat aeroportuària de Hong Kong també ha dit que treballarà en estreta col·laboració amb els seus socis comercials per reprendre gradualment les operacions com més aviat millor”, tot i que ha afegit que s’esperen noves protestes. A més, ha recomanat els passatgers que comprovin la informació dels seus vols a internet abans de dirigir-se a l’aeroport i que no ho facin si el seu vol no està confirmat.

Hong Kong cancel·la tots els vols per les protestes

Els manifestants, que es mobilitzaven inicialment contra la llei d’extradició que hauria permès processar la dissidència a la Xina, van ocupar la zona d’arribades de l’aeroport pacíficament fa cinc dies contra la repressió governamental, en concret, contra el cas detonant d’una noia que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma llançada per la policia. La majoria dels manifestants van abandonar l’aeroport poc després de la mitjanit, però una cinquantena de persones continuen ocupant-lo aquest matí.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: