L’advocat dels consellers del PDeCAT denuncia el tracte ‘vexatori’ que van tenir durant el trasllat a la presó

Rate this post

L’advocat dels consellers del PDeCAT, Jaume Alonso-Cuevillas, ha denunciat, en declaracions a TV3, el ‘tracte vexatori’ que van tenir els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó.

Alonso-Cuevillas ha assenyalat que els consellers van ser emmanillats per darrere, com si fossin ‘presos perillosos’, i que en la furgoneta de la Guàrdia Civil en què van viatjar ho van fer sense cinturó de seguretat.

L’advocat també ha denunciat la ferida que té als canells el conseller de Justícia, Carles Mundó, provocada per les manilles i ha assenyalat que té un informe mèdic que li van fer quan va arribar a la presó. Alonso-Cuevillas també ha assegurat que a dos dels consellers els van fer despullar en arribar a la presó d’Estremera, ‘com si fossin traficants de droga’.

Quant als propers passos a seguir, Alonso-Cuevillas ha remarcat que les perspectives per als consellers no són bones després que l’Audiència espanyola desestimés els recursos d’apel·lació dels presidents de l’ANC i Òmnium. No obstant això, el lletrat ha assegurat que recorreran l’ordre de presó i qüestionaran la competència en la causa de l’Audiència espanyola.

Alonso-Cuevillas ha dit que ara veu que Puigdemont va fer bé de mantenir una part del govern a Bèlgica per ‘tenir una veu’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »