L’administrador de la productora Triacom es nega a declarar en el cas 3%

L'exgerent de TV3 i administrador de la productora Triacom Oriol Carbó s'ha acollit aquest dimarts al seu dret a no declarar davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, i la Fiscalia Anticorrupció en qualitat de investigat per la seva presumpta participació en la trama de finançament irregular de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya, la causa coneguda com 'el 3%'.

L'instructor va acordar el passat mes d'agost la imputació de Carbó a instàncies d'Anticorrupció i després d'escoltar al responsable d'Hispart, Joan Manuel Parra, declarar com a testimoni que el partit català va utilitzar un sistema de facturació falsa a través d'Triacom, productora de TV3, per a finançar actes de la campanya electoral de 2010, la primera d'Artur Mas com a aspirant a la presidència.

Carbó havia estat citat per aclarir aquest extrem però segons informen fonts jurídiques, ha optat per guardar silenci sobre això atès que segons ha apuntat la seva defensa, no ha tingut temps per estudiar-se la causa.

Se li imputen presumptes delictes d'organització criminal, suborn, falsedat en document mercantil i finançament il·legal de partits polítics per les factures falses que hauria emès a fi de poder pagar als Parra els serveis prestats per a la campanya de CDC.

En l'acte d'imputació, De la Mata ordenava a més requerir documentació a TV3 dels contractes subscrits amb Triacom en les dates objecte d'investigació, a partir de 2010. Segons les mateixes fonts jurídiques la documentació ja està al jutjat i està pendent d'estudi . Es tracta d'una mica més d'una dotzena de contractacions sospitoses d'haver servit de pantalla per al finançament de Convergència.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: