L’actriu Leticia Dolera, pregonera d’una Mercè destacadament feminista

Rate this post

L’anunci del nom del pregonar i del cartell de la Mercè és una de les dates clau en el calendari de festes populars barcelonines i l’inici d’un debat sobre la idonietat d’un i altre que demostra que el Cap i Casal és ben semblant qualsevol poble quan de la festa major es tracta. Enguany, la tria era evident que estaria marcada pels darrers esdeveniments socials i polítics, i de tots ells l’Ajuntament n’ha destacat les mobilitzacions feministes que van tenir el 8M com a data assenyalada, amb una vaga i una manifestació feminista mai vista. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha estat l’encarregada d’anunciar pregonera i autora del cartell -totes dues dones, per compensar que només hi ha hagut 12 pregoneres i 3 artistes encarregades del cartell-, en un acte en que ha qualificat Barcelona de “feminista”, una ciutat que vol viure “sense cap mena de violència ni discriminació” i on “les dones hi som, les dones pensem, les dones creem i les dones estem en totes les esferes de la vida”.

En aquest sentit, l’actriu, guionista i directora de cinema barcelonina Leticia Dolera (Barcelona, 1981) serà l’encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de la Mercè 2018 al Saló de Cent de l’Ajuntament. Dolera, especialment activa en la lluita feminista, acaba de publicar ‘Morder la manzana: La revolución será feminista o no será’. Com a actriu, ha protagonitzat pel·lícules com REC3: Gènesis, i acaba d’anunciar-se que prepara la sèrie ‘Déjate llevar’ per a Movistar+, després de debutar a la direcció amb Requisitos para ser una persona normal (2015), que li va valdre la candidatura al Goya com a millor realitzadora revelació.

Pel que fa a l’altra notícia més esperada de les festes de la Mercè, l’alcaldessa ha presentat el cartell de il·lustradora i dibuixant Sònia Pulido, inspirat segons l’autora en la iconografia clàssica de la Mercè -lligada a la imatge religiosa de la patrona de la ciutat- que mostra múltiples “Mercès” acompanyades d’una gran Mercè “sense raça ni edats definides” que obre els braços “en un gest acollidor”. 

Lisboa, la ciutat convidada de la festa

Com ja és tradició, Barcelona convida per a la Mercè una ciutat amb la qual manté vincles d’amistat i cooperació per mostrar les seves expressions artístiques contemporànies i aportar un impacte singular en la seva programació. En aquesta edició, Lisboa pren el relleu de Reykjavík per omplir els carrers barcelonins de ritmes portuguesos de la mà d’artistes com Surma, Bruno Pernadas, Capicua, Pongo, Real Combo Lisbonense i Throes + The Shines, a més de Cuca Roseta i Camané, que protagonitzaran una nit de fados. A part, Lisboa presentarà altres activitats i actuacions relacionades amb la seva cultura i tradició, com l’espectacle ‘InSomnio’ de la companyia Teatro do Mar o les peces del titellaire José Gil, juntament amb Rui Sousa i Marionetas da Feira.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »