L’Acampada per la Llibertat bloqueja la manifestació espanyolista

Rate this post

La convocatòria de diversos col·lectius antifeixistes per impedir que arribés a la plaça Sant Jaume la manifestació del col·lectiu Hablemos Español, ha tingut èxit. Durant la nit hi ha hagut, al davant del Palau de la Generalitat, una desena de tendes de campanya, de l’Acampada per la Llibertat. Però a partir de les 9h han començat a arribar manifestants convocats pels CDR i per altres organitzacions, i han anat ocupant la plaça. Els Mossos, tal i com havia anunciat ahir la Conselleria d’Interior, no han dissolt als manifestants, i s’han limitat a protegir mitjançant un cordó l’escenari muntat a la Plaça Sant Jaume per Hablemos Español.

el nacional plaça sant jaume presos politics carles palacio

Manifestació desviada

La Plaça de Sant Jaume s’ha anat omplint progressivament, i cap a les 11h ja era plena. Malgrat que en alguns moments ha plogut, no s’ha buidat. Els manifestants, que duien estelades i pancartes en favor dels presos polítics i de l’escola catalana, han cridat consignes en contra del feixisme i en favor del català i de la independència. El lema més corejat ha estat “Els carrers seran sempre nostres”. En la concentració s’ha demanat suport a la gent de l’Acampada per la Llibertat, que reivindica des de Sant Jaume l’alliberament dels presos polítics. Mitja hora abans de la manifestació de Hablemos Español, convocada a les 12h, uns operaris han començat a desmuntar l’escenari 

el nacional operari desmunta escenari plaça sant jaume carles palacio

Roger Español, l’ànima de la concentració

Roger Español, l’activista que va perdre un ull l’1 d’octubre per una bala de goma de la policia espanyola, ha tocat el saxofon i ha llegit el manifest en defensa de l’escola catalana. Español ha aprofitat el seu parlament per recordar que “El referèndum es va guanyar l’1 d’octubre”. Durant la concentració en favor de l’escola catalana, han sortit de l’Ajuntament els Gegants de la Ciutat, que preparaven les festes de la Mercè. L’ambient ha estat distès, però amb una certa tensió latent, ja que s’esperava l’arribada dels grups espanyolistes que preveien acabar la seva manifestació a plaça Sant Jaume.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »