La Viquipèdia enllaça 100.000 dels seus articles amb els de l’Enciclopèdia Catalana

El passat 17 d'agost, Viquipèdia va iniciar el repte d'enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la base de dades lliure Wikidata. L'objectiu era el d'assolir la fita abans del 17 de setembre de 2019, però la participació de 68 viquipedistes ha permès aconseguir-ho cinc dies abans del límit establert.

Es partia de 44.108 entrades que ja estaven vinculades i, amb un ritme de 2.200 aparellaments per dia, el Viquirepte GEC, ha situat la segona enciclopèdia en català amb més articles «al nivell de registres d'autoritat de renom internacional com VIAF (Virtual International Authority File) o DOI (Digital Object Identifier) », segons ha informat l'Amical Wikimedia.

La versió catalana de la Wikipedia ja disposa de 600.000 articles consultables, xifra a la qual es va arribar el passat mes de gener. La Viquipèdia es va estrenar el 16 de març de 2001, convertint el català en la segona llengua en tenir presència en aquesta enciclopèdia en línia. Fins aleshores, la Wikipèdia només estava disponible en anglès. Durant l'any 2018, es van fer 196,5 milions de consultes a la Viquipèdia, essent la 36a llengua més llegida al món.

Viquiprojecte Patrimoni 2019

El següent propòsit destacat de l'Amical Wikimedia és el Viquiprojecte Patrimoni 2019. Aquest, consisteix a «contribuir a la preservació dels treballs de rajola de València, especialment els retaules devocionals o plafons de temàtica tradicional instal·lats a les façanes dels edificis», segons informa l'entitat. Aquests treballs de rajola són un bé patrimonial del País Valencià, i la seva però la seva preservació està, en alguns casos, en risc.
En específic, el que es persegueix és incorporar o completar informació existent sobre aquesta temàtica i aplegar fotografies sobre retaules, plafons i altres elements. El projecte i la participació està obert a tothom.

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: