La variant de Vallirana s’obre dimarts després de 15 anys d’obres

Ministeri de Foment ha anunciat aquest dilluns al migdia que té previst obrir demà dimarts mateix el tram d’autovia B-24 que conforma la variant de la N-340 al seu pas per Vallirana, una reivindicació ja històrica del territori. Les obres es van licitar l’any 2003 i van començar el 2004: a partir d’aquest dimarts, 15 anys després, ja estarà oberta a la circulació.

Segons ha explicat el ministeri en un comunicat, aquest nou itinerari representa “una alternativa de gran capacitat per al trànsit de llarg i mig recorregut que fins ara es veia obligat a circular per la travessia de Vallirana de la N-340, on hi ha limitació de velocitat a 50 km / h, nombroses interseccions (algunes semaforitzades) i passos de vianants, i freqüents retencions, en suportar una mitjana de 19.000 vehicles diaris”.

L’obertura d’aquesta infraestructura llargament reclamada suposarà, per tant, un canvi substancial pels veïns del municipi, ja que traurà gran part del trànsit que fins ara transcorria pel centre urbà i en minimitzarà els efectes, com ara el de la pol·lució, el soroll i el risc d’atropellaments, a banda de millorar la seguretat viària.

El cost final de les obres ha ascendit fins als 176 milions d’euros, incloses les obres, les expropiacions, la redacció del projecte i el control i vigilància de les obres.

Treballs intermitents

Vallirana reclama des de finals dels anys 80 aquesta variant per tal de desviar el trànsit de la carretera N-340, que travessa tot el municipi. El març de 2004, va tenir lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de la via, però, des d’aleshores, les obres s’han paralitzat en diverses ocasions, els projectes s’han modificat i el calendari d’execució s’ha dilatat.

L’últim sotrac que va patir el calendari de la variant va ser durant la crisi, amb les retallades: el 2011 es van aturar les obres i també se’n va suspendre el pressupost; fins el 2014, quan les tasques es van reprendre.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: